I denna vegetariska lasagne samsas het cottage cheese, pesto och tomatsås mellan färska lasagneplattor och toppas med smulad vitost, färsk basilika och krispiga pumpafrön. En snabb och modern variant av den klassiska italienska favoriten.
Värm fyra tallrikar i ugnen. Skär zucchini i skivor. Grilla skivorna i en het grillpanna tills de fått fin färg. Värm upp tomatsåsen i en liten kastrull. Håll varmt. Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen. Lägg lite varm tomatsås på de varma tallrikarna. Varva sedan lasagneplattor med pesto, zucchini och cottage cheese. Toppa med smulad vitost, pumpakärnor och basilika. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
4 portioner
1 zucchini
400 gr tomatsås arabiata
300 gr färska lasagneplattor
1 dl pesto
250 gr cottage cheese crushed paprika och chili
150 gr vitost
1 dl pumpakärnor
1 kruka färsk basilia
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar