Flädermojito

Flädermojito är en frisk och blommig variant av den kubanska klassikern.

2 cl Ljus rom

4 cl Fläderlikör

3 cl Limejuice

2 cl Sockerlag

4 cl Sodavatten

Mynta

Häll limejuice och sockerlag i ett highballglas. Lägg ett knippe mynta (cirka 12 stycjeb blad) i ena handen och "smiska" bladen med din andra hand för att frigöra myntans aromer. Lägg därefter myntabladen i glaset. Stöt myntan försiktigt med en muddlare eller annat trubbigt föremål. Muddla inte för hårt, då blir drinken besk. Tillsätt rom och fläderlikör och fyll lite mer än halva glaset med krossad is. Rör om med en sked så att allt blandar sig. Tillsätt sodavatten och fyll resten av glaset med krossad is. Garnera. Sockerlagen görs med lika delar rörsocker och vatten (1:1).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning