Enkelt bröd
Ett enkelt men otroligt gott recept på små fina frallor. Servera dem till soppa eller fyll dem med Dina favoritpålägg. Ett perfekt bröd att ta med på picknick.
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, kvarg och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk 30-45 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Skär ut små frallor med en degskrapa och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa tills ugnen är varm. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Receptet gäller för 24 stycken
50 gr jäst
5 dl ljummet vatten 37°
2 tsk salt
250 gr Kesella kvarg
12 - 13 dl vetemjöl
Kommentarer
Skicka en kommentar