Växjöförlust i Vittsjö efter sen straff

Växjö väntar fortfarande på sin första seger i damallsvenskan i år.

Smålänningarna fick lämna planen efter en ny förlust, 0–1, efter en omdiskuterad straff.

Växjö har bara två poäng och befinner sig längst ner i tabellen efter åtta omgångar av damallsvenskan.

Mot Vittsjö var Växjö värt åtminstone ett oavgjort resultat efter att framförallt i den andra halvleken ha spelat sig fram till flera målchanser.

Därför blev förlusten nog extra bitter eftersom den kom till efter en omdiskuterad straff. Med fem minuter kvar av matchen föll Vittsjös Clara Markstedt i straffområdet i en hård kamp om bollen.

Domaren pekade på straffpunkten, trots vilda protester från Växjö-spelarna och Fernanda Da Silva kunde slå in segermålet från elva meter.

På tilläggstid föll Växjös Elin Nilsson i straffområdet efter kontakt med en Vittsjöspelare, men då valde domaren att fria.