Många döda i brand på kampsportsskola

En kraftig brand bröt ut på en kampsportsskola i provinsen Henan.

Minst 18 personer har omkommit i en brand i en skola för kampsport i Henanprovinsen i Kina, uppger lokala myndigheter.

Ytterligare 16 personer uppges ha skadats i branden, som bröt ut vid tretiden på fredagsmorgonen lokal tid när 34 elever befann sig i lokalerna. De flesta av offren ska vara barn och ungdomar i åldrarna sju till 16 som bodde på skolan i Zhecheng, där de även tränade.

Branden har släckts och myndigheterna undersöker orsaken till eldsvådan. Skolans chef har gripits, enligt myndigheter i Henanprovinsen. Provinsen är den traditionella kinesiska kampsportens vagga och hyser många kampsportsskolor.

Krav på större brandsäkerhet har spridits på sociala medier sedan branden på skolan blev känd. Dödliga eldsvådor är vanliga i Kina, och slarv med säkerhetsföreskrifter och kvaliteten på byggen är ett stort problem.

Ett tjugotal människor omkom i två eldsvådor i Pekings immigrantkvarter 2017, vilket fick myndigheterna att riva ett stort antal osäkra byggnader i huvudstaden.

Katastrofen i kampsportsskolan kommer vid en känslig tidpunkt för Kinas kommunistparti, som är i färd med att förbereda sitt hundraårsfirande den 1 juli. Lou Yangsheng, en partichef i Henanprovinsen, kallar i lokala medier branden en "allvarlig lärdom".



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning