Djurgården enkelt vidare till cupsemifinal

Edward Chilufya firar med Elliot Käck efter 2-0-målet.

Djurgården fortsätter sin fina målform i svenska cupen.

I kvartsfinalen tog de sig med enkelhet förbi Östersund. Slutresultatet skrevs till 3–0.

Vi har mycket spelare med gott självförtroende, det är klart att det bidrar, säger Niklas Bärkroth till C More.

7–0 mot Umeå, 4–1 mot Kalmar FF och nu 3–0 mot Östersund. Djurgårdens form går inte att klaga på, och i semifinalen väntar antingen Stockholmsrivalen Hammarby eller Trelleborg.

Vi har utvecklat ett lite nytt typ av spel. Vi skapar mycket chanser, vi kommer runt mycket på kanterna och dubblar mycket, säger Bärkroth till C More.

I kvartsfinalen mot Östersund tog man ledningen redan efter en kvart när zambiern Edward Chilufya spelade fram Kalle Holmberg som kunde ge Djurgården ledningen i öppet mål.

I andra halvlek var det dags för Chilufya att själv skriva in sig i målprotokollet. Ett svepande inlägg av nyförvärvet Albion Ademi nådde 21-åringen som kunde nicka in 2–0 vid bortre stolpen.

Bärkroth blev inbytt i den 67e minuten, och behövde bara tre minuter på plan innan han utökade ledningen. Han nådde först på norrmannen Aslak Witrys inlägg från högerkanten och fastställde slutresultatet till 3–0.

Bärkroth är nöjd med Djurgårdens spel den här säsongen, och säger att söndagens match var det första riktiga testet för laget.

Vi har mycket spelare med gott självförtroende, det är klart att det bidrar också och så en hel del gjorda mål.

Östersund gjorde en blek insats och lyckades inte skaka fram några kvalificerade målchanser.

Svenska cupen

Häcken är också klart för semifinal i svenska cupen efter 3–2 mot IFK Norrköping.

Övriga kvartsfinaler:

Söndag: Degerfors–Västerås SK (klockan 16:00)

Hammarby–Trelleborg ställdes in på grund av covid19 och ännu finns inget nytt datum.

Semifinaler (20-21 mars): Häcken–Degerfors/Västerås SK, Djurgården–Hammarby/Trelleborg.