Från 1–7 till 5–1 på ett dygn

Örebros 7–1-smocka tog rejält men läkköttet verkar gott i Oskarshamn.

Hur smällen hanterades?

På allra bästa sätt.

Oskarshamn reste sig direkt, tog en tung revansch och kontrade med 5–1 i hemmahallen.

Åtta åskådare firade rejält, med trumvirvlar och glada tillrop, och det med all rätt.

Sån är hockeyn i bland. Det var bara att gå ut och jobba och kriga. Det känns bra, riktigt skönt, säger Fredrik Olofsson i Oskarshamn till C More.

Filiph Engsunds mål stod sig som den första perioden enda. Det mest dramatiska från de första 20 minuterna handlade annars om Glenn Gustafssons skada.

Örebroanfallaren fick föras till sjukhus efter en bentackling av Brian Cooper. Det uppgav C More.

Oskarshamn satte in stötarna i mittenperioden, och fick god hjälp av Örebro.

Inte minst det här var ett märkligt mål:

Örebros Rasmus Rissanen försökte få stopp på Max Veronneau, men det bar sig inte bättre än att Rissanen rasade omkull och skickade in både målvakten Jonas Arntzen och pucken i egen kasse.

Domarna synades händelsen länge och noga men godkände till slut 2–0-målet.

Oskarshamns kanadensare Andrew O'Brien satte omgående sitt lags i en svår sits.

Han drog på sig ett matchstraff och Örebro fick ett fem minuter långt powerplay på sig att få kontakt. Och vad händer? John Dahlström slet sig fri, fintade elegant bort Arntzen och lyfte in 3–0.

Kort därpå utnyttjade Fredrik Olofsson ett numerärt överläge och så var det 4–0.

Rodrigo Abols reducerade för Örebro efter 18.44 men knappt halvvägs in i slutperioden punkterade Kim Strömberg matchen med sitt 5–1-mål.

Seger innebär att Oskarshamn är tre poäng före Brynäs i kampen om att undvika negativt kvalspel. Örebro är kvar på fjärde plats i SHL.