Brighton tog viktig seger i bottenträsket

Leandro Trossard gjorde segermålet för Brighton.

Graham Potters Brighton hade inte gjort mer än ett mål i en match sedan den andra januari.

Borta mot Southampton lyckades man spräcka den förbannelsen, och tog en viktig seger med 2–1.

Det var också första gången sedan den 3 februari som Brighton lyckades vinna en match i Premier League. Den dåliga formen har gjort att de blivit rejält indragna i bottenträsket.

Men mot Southampton lyckades man sätta stopp för båda sviterna.

Brighton tog en tidig ledning när den engelske mittbacken Lewis Dunk nådde högst på en hörna. Men det höll bara i drygt tio minuter innan Che Adams kvitterade.

Den här gången skulle det dock gå Brightons väg. I den 56e minuten spelade Danny Welbeck fram belgaren Leandro Trossard som stänkte dit 2–1. Några fler mål än så blev det inte i matchen, och Brighton kunde räkna in tre viktiga poäng.

Segern tar Brighton förbi Newcastle och innebär att de har tre poäng ner till Fulham som ligger under nedflyttningsstrecket, de har dessutom en match mindre spelad än konkurrenterna under strecket.