Vi ger aldrig upp

Donald Trump talade inför tiotusentals demonstranter under onsdagen, och fortsatte hävda att han vunnit valet.

Tiotusentals demonstranter har samlats i Washington för att ge sitt stöd till USAs sittande president Donald Trump och för att protestera mot höstens valresultat, som kongressen ska bekräfta i dag.

Vi kommer aldrig ge upp, säger Donald Trump till de samlade demonstranterna.

Tiotusentals människor har anslutit till demonstrationen i Washington DC till stöd för USAs sittande president Donald Trump.

På den avgående presidentens uppmaning har tiotusentals demonstranter samlats för att protestera mot dagens ärende i kongressen, att bekräfta Joe Bidens seger i presidentvalet. Vid klockan 12:00 på dagen lokal tid började Donald Trump tala inför sina anhängare.

Vi kommer aldrig ge upp, slår han fast.

Trump fortsätter att hävda att presidentvalet "stulits" av Demokraterna, och att han själv vunnit valet överlägset. Han säger att han aldrig kommer medge att han förlorat valet.

I sitt tal uppmanar Trump också vicepresidenten Mike Pence att i senare under dagen i kongressen inte bekräfta Joe Bidens seger i presidentvalet, en roll som tillfaller vicepresidenten. Trump kallar de republikaner i kongressen som avser godkänna Biden för "svaga".

Nästan fyratusen poliser och trehundra medlemmar i nationalgardet har satts i tjänst för att hålla ordning i huvudstaden på de tiotusentals demonstranter som tagit sig till huvudstaden från hela landet.

Min överbefälhavare har kallat och min Herre och frälsare har sagt åt mig att komma, säger Debbie Lusk, som rest till Washington från Seattle, till nyhetsbyrån AFP.

Antingen tar vi tillbaka vårt land eller så finns det inte länge, fortsätter hon.

Enligt amerikanska medier har flera av de väntade demonstranterna på internetforum eggat varandra att ta med vapen.

The Washington Post skriver att den lokala polisen ska fokusera sitt arbete på att gripa alla som är olagligt beväpnade, staden har några av USAs hårdaste vapenlagar och det är olagligt att bära vapen offentligt, medan nationalgardet ska försöka kontrollera folkmassorna.

I tisdags grep polisen tre personer som skulle delta i demonstrationerna, en för att ha burit vapen han inte hade licens för, en för att ha burit en pistol innanför sin jacka och en för trafikförseelser.

En ledare för den amerikanska våldsbejakande vit maktgruppen Proud boys, som greps på måndagen, har släppts men portats från Washington DC och får inte ta sig in i staden under demonstrationerna.

Ett antal mindre demonstrationer med några hundra deltagare hölls redan i tisdags, och vid tiotiden på kvällen utbröt bråk mellan några av dem och polisen, rapporterar The Washington Post.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning