Ebba Andersson tvåa efter spurtstrid

Den första världscupsegern dröjer. Ebba Andersson gjorde ett nytt starkt lopp i Tour de Ski, men fick nöja sig med en andraplats, bakom vinnande ryskan Julia Stupak.

Frida Karlsson kom till start trots skadan, och slutade 13e.

I flera år har hon varit en av världens bästa distansåkare. Men den där första individuella världscupsegern har ännu inte infunnit sig för Ebba Andersson.

Och efter 17 andra- och tredjeplatser blev det en 18e i onsdagens jaktstart i italienska Toblach, 10 kilometer klassiskt, när Andersson blev tvåa, sju tiondelar från segrande Julia Stupak.

Andersson gick ut som trea, 22 sekunder bakom amerikanskan Jessica Diggins och gav sig tillsammans med Stupak, Ryssland, och Rosie Brennan, USA, på jakt efter ledarinnan.

Men när Diggins ramlade i en utförskurva några kilometer in i loppet var den jagande trion plötsligt en ledarkvartett.

Ebba Andersson var mest aktiv och försökte spräcka tätklungan i de tuffa uppförskörningarna, men Diggins, Brennan och Stupak vägrade att släppa i väg svenskan.

Till slut fick dock Brennan ge sig och det blev en strid om pallplatserna mellan Ebba Andersson och de övriga två.

In på stadion var ryskan Julia Stupak allra starkast och stakade till sig segern. Ebba Andersson såg ut att få nöja sig med att bli trea, men gjorde ett fint upplopp och tog sig precis förbi Diggins för att knipa andraplatsen med en tiondels marginal.

Frida Karlsson, som länge var osäker på start efter att ha skadat sig på hotellrummet, hade åter en lite sämre dag och blev 13e, 1.20 från segern.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning