Håll ut

Tack för att Du fortsätter resa ansvarsfullt

Fortsätt hålla ut 

Tack för alla gånger Du inte reser med oss. När vi reser kollektivt bara när vi måste så gör vi mer plats för dem som inte har något alternativ.

Alla kan göra något.

Vi vet att det är lätt att slappna av och därför vill vi påminna om att vi fortsatt ber Dig tänka till en extra gång innan Du åker med oss i dessa tider.

Försök gärna hitta något på gång- och cykelavstånd när Du vill ta Dig någonstans, t ex om Du ska bada eller ha picknick. Kanske har Du inte hunnit upptäcka alla smultronställen i Ditt närområde än? 

Om det är för långt att gå och Du inte har någon cykel kanske Du kan ta skateboarden, sparkcykeln eller hyrbilen istället för bussen, tunnelbanan eller pendeln? 

Stockholms stad berättar om flera aktiviteter i stan på sin webb. Spana in dem här om Du bor centralt, eller gå in på Din egen kommuns webbplats och se vad de tipsar om där Du bor. Även 1177 Vårdguiden har sammanställt en del aktivitetstips.

Tänk på att Du alltid behöver ha en giltig biljett. När Du köper biljett bidrar Du till hela regionens ekonomi, som är hårt ansatt i dessa tider när sjukvården behöver mycket pengar. Från den 29 juli 2020 kan Du behöva visa upp Din biljett för biljettkontrollanterna när Du kliver av bussar och tåg.

Håll avstånd till Dina medresenärer så ofta det går, både i busskön, i rulltrappan och ombord. Sätt Dig inte bredvid eller mittemot någon om Du kan stå vid dörrarna och hålla avstånd.

Lämna alltid plats för de som ska gå av innan Du själv kliver på. Det är extra viktigt att tänka på nu när påstigning sker via bakdörrarna på bussarna.

Försök undvika sträckor och platser där det kan vara mer folk, dels knutpunkter och dels platser som påverkas av avstängningar. Om Du t ex ska byta mellan Gröna och Blå linjen så är det oftast mindre folk på Fridhemsplan än på T‑Centralen.

Åk inte med hiss om Du inte verkligen måste. Om Du har barnvagn eller resväska ska Du använda hissen.

Merparten av sommarens avstängningar i SL-trafiken pågår än och vi ber Dig fortsatt att försöka undvika dessa sträckor och planera Din resa i god tid. Här hittar Du samlad och uppdaterad info om avstängningar.

En avstängning är just avslutad och en annan slutar snart. Pendeltågssträckan mellan Jakobsberg och Sundbyberg trafikeras på nytt. Och från och med lördagen den 1 augusti 2020 går Tvärbanan som vanligt igen mellan Johannesfred och Solna station.

Du som åker på Österskärslinjen på Roslagsbanan bör hålla Dig uppdaterad om avstängningen som börjar den 6 augusti. 

Var rädd om Dig.

Vänliga hälsningar

SL

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning