Bolsjunov ohotad, fin insats av Halfvarsson

Alexander Bolsjunov gick ut i jaktstarten med en minuts försprång. Då blev det som väntat en rysk defilering in i mål.

Bakom den överlägsne segraren hade Calle Halfvarsson sin bästa dag på länge, samtidigt som Oskar Svensson tappade rejält i Tour de Ski-sammandraget.

Efter tre av sju etapper befäster Alexander Bolsjunov sitt stora favoritskap. Söndagens seger i jaktstarten, det sista loppet i schweiziska Val Müstair, innebär att ryssen har inlett Tour de Ski med två förstaplatser och en andraplats, och den regerande mästaren leder överlägset, 53 sekunder före landsmannen Artem Maltsev, som var tvåa i mål.

Dagens främsta insats stod dock Maurice Manificat för. Fransmannen gick ut som sjua, 1.37 bakom Bolsjunov, men körde upp sig till tredjeplats, och är nu bara 1.07 efter ledaren.

För svensk vidkommande var det glädjande att se Calle Halfvarsson ta lite revansch efter två svaga etapper. 31-åringen gjorde ett av sina bästa lopp för säsongen när han klättrade från 23e till 15e plats. Halfvarsson är knappt tre minuter efter Alexander Bolsjunov i totalen.

Lika muntert var det inte för Oskar Svensson, som var trea inför söndagen. Svensson hade en tung dag och slutade 23a, och är nu hela 3.27 bakom.

Härnäst fortsätter touren till Italien och Toblach där det för herrarna närmast väntar 15 kilometer fristil på tisdag.

Så fortsätter touren

5–6 januari, Toblach, Italien: 10/15 km (f), jaktstart 10/15 km (klassisk stil).

8–10 januari, Val di Fiemme, Italien: masstart 10/15 km (k), sprint (k), masstart 10 km (f) med finalklättring i alpinback.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning