Misstänkt bomb i Norrköping, boende evakuerade

Flera kvarter är avspärrade i Norrköping och boende har evakuerats efter att ett misstänkt farligt föremål hittats. Polisen bedömer att föremålet är skarpt och tror att det rör sig om någon form av brandbomb.

Nationella bombskyddet arbetar fortfarande på platsen. Vad som gjort att bomben inte utlösts vet man ännu inte.

Vi vet inte varför den inte har gått av, men den ser ut att vara hemtillverkad. Det är ren tur att det inte skett något riktigt allvarligt, säger polisens presstalesperson Mats Pettersson.

Det ligger i farans riktning med gängkriminalitet och det är något vi tittar på. Det är för tidigt att slå fast, men tillvägagångssättet med att spränga saker känns igen sedan tidigare dåd. Får inte gå ut.

Tills nationella bombskyddet har arbetat klart på platsen kommer det fortsatt vara stora avspärrningar runt platsen och folk får vänta på att komma till hem till sina hem.

Det är flera lägenhetshus på flera gator som har evakuerats eller fått inrymmas där boende måste vara kvar i sina lägenheter och inte gå ut.

Norrköpings krisstöd har aktiverats och finns på plats i en lokal dit de boende har fått evakuera. Kommunen arbetar nu för att se om det finns boende i de berörda fastigheterna som har kommunal hemtjänst för att kunna hantera situationen, skriver Norrköpings Tidningar.

Den senaste tiden har Norrköping drabbats av flera sprängningar och skottlossningar. I början på mars skottskadades en person inne i en galleria i Norrköping och i slutet på mars inträffade en kraftig explosion vid ett flerfamiljshus i staden.

Polis fick in larmet vid klockan 04:00-tiden under söndagsmorgonen. Även flera höga smällar i området har rapporterats in till polisen under natten, skriver tidningen.

Händelsen utreds som förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har gripits.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning