onsdag 2 augusti 2023

Grillad spetskål

Att grilla spetskål är både enkelt och väldigt gott. Den grillade smaken av kål passar utmärkt till det brynta smöret och den lagrade osten. Det går även bra att grilla spetskålen i grillpanna.

Grillad spetskål:

Dela spetskålen i klyftor och pensla med smör- och rapsolja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg över på indirekt värme och låt ligga tills kålen är mjuk. Salta.

Topping:

Bryn smöret i en liten kastrull under ständig omrörning. Häll över smöret i en värmetålig skål. Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar. Häll smöret över den grillade kålen och toppa med nötter, ost och ört. 

10 portioner

2½ spetskål, cirka 600 gr

Smör- och rapsolja

2½ tsk flingsalt

Topping:

250 gr smör

2½ dl rostade nötter, t ex hassel- och pistagenötter

250 gr castello mature cheddar lagrad hårdost

Färsk persilja eller körvel




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar