Att grilla spetskål är både enkelt och väldigt gott. Den grillade smaken av kål passar utmärkt till det brynta smöret och den lagrade osten. Det går även bra att grilla spetskålen i grillpanna.
Grillad spetskål:
Dela spetskålen i klyftor och pensla med smör- och rapsolja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg över på indirekt värme och låt ligga tills kålen är mjuk. Salta.
Topping:
Bryn smöret i en liten kastrull under ständig omrörning. Häll över smöret i en värmetålig skål. Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar. Häll smöret över den grillade kålen och toppa med nötter, ost och ört.
10 portioner
2½ spetskål, cirka 600 gr
Smör- och rapsolja
2½ tsk flingsalt
Topping:
250 gr smör
2½ dl rostade nötter, t ex hassel- och pistagenötter
250 gr castello mature cheddar lagrad hårdost
Färsk persilja eller körvel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar