Snabb och lättlagad korvgryta som är härlig att ta till när tiden är knapp. Välj korv efter hur het korvgryta Du önskar. Vi använder chorizo, men det funkar lika bra med en mildare sort. Servera denna smakrika korvgryta med couscous och toppa med grovhackad bladpersilja.
Börja med att tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär korven i centimetertjocka skivor. Skala och skiva löken. Tärna paprikan. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Fräs korv, lök och paprika 3-4 minuter. Rör ner tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och socker. Häll på tomater och sjud 4-5 minuter. Rör ner crème fraiche i grytan och smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja och servera korvgrytan med couscous och granatäpple.
10 portioner
10 färska chorizo, cirka 750 gr
2½ gul lök
5 röda paprikor
2½ msk smör- och rapsolja
5 msk tomatpuré
2½ tsk malen spiskummin
2½ tsk paprikapulver
2½ tsk strösocker
1 000 gr konserverade körsbärstomater
5 dl créme fraiche
Salt och svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar