tisdag 15 augusti 2023

Korvgryta

Snabb och lättlagad korvgryta som är härlig att ta till när tiden är knapp. Välj korv efter hur het korvgryta Du önskar. Vi använder chorizo, men det funkar lika bra med en mildare sort. Servera denna smakrika korvgryta med couscous och toppa med grovhackad bladpersilja.

Börja med att tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär korven i centimetertjocka skivor. Skala och skiva löken. Tärna paprikan. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Fräs korv, lök och paprika 3-4 minuter. Rör ner tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och socker. Häll på tomater och sjud 4-5 minuter. Rör ner crème fraiche i grytan och smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja och servera korvgrytan med couscous och granatäpple. 

10 portioner

10 färska chorizo, cirka 750 gr

2½ gul lök

5 röda paprikor

2½ msk smör- och rapsolja

5 msk tomatpuré

2½ tsk malen spiskummin

2½ tsk paprikapulver

2½ tsk strösocker

1 000 gr konserverade körsbärstomater

5 dl créme fraiche

Salt och svartpeppar





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar