Dessa amerikanska banapannkakor är fluffiga och söta av den mosade bananen. Ett utmärkt sätt att ta tillvara på övermogna bananer. Servera dem nystekta med karamelliserad banan och lönnsirap. Ett underbart inslag till brunch eller lyxfrukost.
Separera äggulan från vitan. Lägg äggulan i en skål. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Mosa ner bananen med äggulan och rör ner yoghurten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner bananyoghurten och vispa till en slät smet. Vänd ner äggvitan med en slickepott. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek små pannkakor på låg medelvärme i omgångar. När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända.
Till servering:
Skala och skär bananerna i bitar. Stek dem gyllene i smör. Häll på lönnsirapen mot slutet. Servera amerikanska pannkakor med smörstekt banan och gärna extra lönnsirap.
Receptet gäller för 10 stycken
1 ägg
3 dl mild yoghurt vanilj
1 banan, mogen
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
30 gr smör, till stekning
Till servering:
2 bananer
25 gr smör
½ dl lönnsirap
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar