Så kan jobbet skada Din hälsa

Att vara på en arbetsplats man inte trivs på har kan innebära flera olika hälsorisker. Här är åtta tecken på att det är dags att se över Din arbetssituation.

Att ha ett jobb som både är utvecklande och stimulerande är något många drömmer. Ibland blir det dock inte alltid som man tänkt sig och det finns risk att jobbet upplevs som en börda. Det kan vara stressigt, understimulerande eller att Du inte kommer överens med Dina kollegor, något som kan vara giftigt för Ditt välbefinnande skriver MåBra.

Här är åtta varningstecken som visar att det har blivit dags att byta jobb.

Så fort Du går in på Din arbetsplats försvinner Dina positiva känslor. Kroppen fylls av en orolig känsla och Du kan känna Dig väldigt trött.

Du behöver konstant återhämta Dig från jobbet när Du är ledig. Du har inga krafter kvar när det blir fredag och när Du precis fått tillbaka Din energi är det måndag igen och dags för en ny jobbvecka.

I stället för att njuta av Din lediga helg har söndagsångest tagit över allt mer.

Drömmen om pension blir allt större, detta trots att det kan vara långt kvar innan det är dags.

Du sover sämre på grund av jobbet. Det kan vara både under arbetsveckan eller under Din lediga tid.

Stress kan påverka immunförsvaret negativt. Har Du en dålig arbetsplats löper Du därför större risk för att bli sjuk.

Du föredrar att jobba hemifrån i stället för att ta Dig till Din giftiga arbetsplats.

Den tydligaste punkten. Trivs Du inte på Din arbetsplats är det dags att byta jobb. Du kanske upplever att Du är mer bitter, har svårt att finna ett syfte med de arbetsuppgift eller att Ditt dåliga humör går ut över Din familj och vänner, då bör Du överväga att byta jobb.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning