torsdag 7 mars 2024

Risgrynsgröt

Grundrecept för en lyckad risgrynsgröt. Risgrynsgröt är mångas grötfavorit och serveras på många ställen som julfrukost men även som en vardagsfrukost. För enklare tillagning, prova gärna att tillaga risgrynsgröten i ugnen.

Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme cirka 10 minuter. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 minuter. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt eventuellt med sockret.

4 portioner

1⅔ dl rundkornigt ris

3⅓ dl vatten

1⅓ msk smör

⅓ tsk salt

5⅓ dl mjölk

1- 1⅓ kanelstång

Eventuellt  ⅔ msk strösocker



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gulaschsoppa med fullkornstoast

Gulasch är en ungersk soppa med smak av paprika, vitlök och kummin. En klick gräddfil eller yoghurt är gott i soppan. Sätt ugnen på 225° ell...