Fortsätt välja bort oss när Du kan

Avstå från onödiga resor

Tack för att Du fortsätter resa bara när Du måste. Det gäller resor med både SL och Waxholmsbolaget, och är extra viktigt just nu.

Fortsätt hålla ut 

Resandet med SL-trafiken har på vissa platser ökat de senaste veckorna. Vi fortsätter uppmana Dig att inte resa med oss. Vi vill alla njuta av det fina vädret, men kom ihåg att kollektivtrafiken är i dessa tider endast till för nödvändiga resor.

Det förekommer trängsel på vissa linjer och platser under kortare perioder, framförallt i rusningstid. För att motverka det måste vi alla hjälpas åt. Planerar du att åka på en utflykt eller till ett lantställe? 

Välj då inte SL eller Waxholmsbolaget för Din resa.

På Waxholmsbolagets båtar har antalet resenärer varierat under våren, men den senaste helgen blev det alldeles för många. Tänk på att om du måste åka ut i skärgården så är det besättningen som avgör när båten är full. De har rätt att neka Dig att gå ombord. Ingen garanti finns för plats ombord, men du som har ö-kort eller färdtjänstkort har förtur för att få åka med om plats finns.

Det här gäller för resor med Waxholmsbolaget.

Några tips till Dig som måste resa:

Försök hålla avstånd så ofta Du kan, även när Du köar till bussen eller står i rulltrappan.

Undvik första och sista vagnen när du reser med tunnelbana, pendeltåg och spårvagn/lokalbana. Det är ofta mer plats i mitten på tåget.

Kliv av en eller två stationer tidigare på en ”lugnare” station och gå sista biten.

Var ute i extra god tid så att du kan vänta in nästa avgång om den som kommer är full. Vi vet att det är skönt att spara tid, men i dessa tider behöver vi alla tänka efter en extra gång.

Vi har nu lanserat en ny version av SL-appen för att få din respons och vara bättre när coronakrisen är över. Den nya versionen har bättre karta och avskalad design. Precis som förut kan Du med appen söka resa, köpa biljett och se trafikinformation.

Helt nytt är att Du kan zooma in på kartan så att hållplatslägen visas. En annan nyhet är att sökförslagen visar vilken uppgång du ska välja för att hamna rätt uppe på gatunivå.

Reser du vanligtvis med reskassa?

Just nu kan Du inte blippa Ditt SL-kort på bussen. Därför påminner vi om att istället köpa en biljett i SL-appen, om Du inte redan har en giltig biljett det vill säga. Visste Du att en enkelbiljett i appen har samma pris som en biljett köpt med reskassa?

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. En liten insats just nu är att undvika resor som inte är nödvändiga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning