Oavgjort i stormötet efter straffmiss

En missnöjd Kevin De Bruyne, till vänster, efter att ha missat straffen.

Gigantmötet mellan Manchester City och Liverpool slutade oavgjort efter att Kevin De Bruyne bränt en straff.

Senast de möttes välkomnades Liverpool in på planen som klara mästare. Men Manchester City vann stort, 4–0. Söndagens möte blev betydligt jämnare och man fick nöja sig med en poäng var efter 1–1.

Kanske extra surt för City då Kevin De Bruyne missade att ge City ledningen.

I den 11e minuten fick Liverpool ett superläge att ta ledningen när Kyle Walker fick för hårt in på Sadio Mane. Vilket följdes av protester från Cityspelarna då de i sekvensen innan tyckt att Raheem Sterling skulle ha fått en frispark.

Mohamed Salah tog hand om straffen. Han fick på en hård träff mot en chanslös Ederson och bollen hittade in i maskorna på vänstersidan.

20 minuter senare kom kvitteringen. Gabriel Jesus lyckades få kontroll på en passning från Kevin De Bruyne trots att han stod lite felvänd. Jesus snodde runt och drog på ett skott som gick i mål till 1–1.

Kort därefter var det Citys tur att få en straff. Joe Gomez fick bollen på handen och Kevin De Bruyne tog hand om straffen. Men det gick inget vidare, De Bruyne drog bollen på utsidan av vänster stolpe.

Resten av matchen förblev mållös och storlagen fick dela på poängen.

Aston Villa klarade nytt kontrakt med nöd och näppe förra säsongen. Den här har börjat strålande. Femte segern på sju matcher kom borta mot Arsenal med klara 3–0.

Ollie Watkins, nyförvärvet från Brentford, gjorde två mål inom loppet av tre minuter i andra halvlek, i 72a och 75e minuten, och har gjort sex mål hittills. Ledningsmålet kom i mitten av första halvlek på ett självmål från Bukayo Saka.

Aston Villa är sexa, tre poäng efter ledande Leicester och med en match mindre spelad. Arsenal har börjat säsongen svajigt och förlorat hälften av sina åtta matcher.