Lugn natt i hela landet efter alkoholstoppet

Några polispatruller på Lilla torg i Malmö strax innan klockan 22:00 då krogar och barer börjat stänga på fredagskvällen. Natten i Malmö blev ovanligt lugn.

Natten blev ovanligt lugn för polisen efter att det nya alkoholstoppet införts. De flesta krogar tycks ha stängt vid klockan 22:30 som planerat.

Det har varit väldigt lugnt och allmänheten och krögarna har varit exemplariska, säger Tomas Fuxborg vid polisen i region Väst.

Polisen runt om i landet vittnar om att natten efter det nyinförda alkoholstoppet blev lugn.

Ett särskilt orosmoln var att bråk och stök skulle uppstå när många ungdomar samlades på gatorna efter krogstängning klockan 22:30. Men förutom någon enstaka incident fick polisen i Skåne mindre att göra än vanligt.

Generellt upplever vi att det har varit mycket lugnare med krogrelaterade ärenden såsom fyllerier, våld mot tjänsteman och bråk, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Vi har absolut sett en effekt av den här nya lagen, fortsätter hon.

Också Stockholmsnatten blev lugn.

Det har varit förhållandevis lugnt i hela region Stockholm under natten. Det har varit en normal fredagskväll men med lite mindre att göra, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Det är klart att det var lite mer folk vid klockan 22:30-tiden, men det hade ju en naturlig förklaring att alla skulle gå hem då för att krogarna stängde. Det är inget uppseendeväckande i sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning