United vann med Lindelöf i elvan

Bruno Fernandes stod för två mål och en assist när Manchester United besegrade Everton på bortaplan.

Efter sju tuffa dagar var Manchester United i dag tillbaka i vinnarspåret. Everton besegrades på bortaplan med 3–1 efter en uppvisning av Bruno Fernandes.

För en vecka sedan förlorade Manchester United mot Arsenal, och i veckan föll man mot Basaksehir i Champions League. I dag tog man en mentalt viktig seger mot överraskningslaget Everton.

Men det började tungt. I den 19e minuten slog Evertons målvakt Jordan Pickford en lång boll, som Dominic Calvert-Lewin skarvade ner. Bollen landade hos Bernard som lurade David De Gea och satte 1–0 för hemmalaget.

Sedan klev Bruno Fernandes in i handlingarna. Fem minuter efter Evertons ledningsmål nickade han in kvitteringen. I den 32a minuten slog han ett inlägg mot Marcus Rashford, som både han och Pickford missade. Bollen seglade in i mål via stolpen.

Den andra halvleken bestod av hård Evertonpress. Victor Nilsson Lindelöf, som var tillbaka efter att ha saknats i veckan, och mittbackskollegan Harry Maguire stod pall för inläggskavalkaden från Everton.

Hemmalaget pressade på, men fick inte in bollen. Istället kunde United kontra in 3–1 i den 95e minuten. Bruno Fernandes spelade osjälviskt fram till Edinson Cavani, som gjorde sitt första mål i Unitedtröjan.

United tog sin tredje seger för säsongen, och ligger just nu på en trettonde plats.