Backarna avgjorde för Djurgården

Djurgårdens Tobias Björnfot, till vänster, jublar tillsammans med Manuel Ågren efter sitt första SHL-mål.

Djurgårdens backar har haft en tuff höst offensivt i SHL. Efter ett backmål på 13 matcher blev det två i en och samma match, 3–2-segern hemma över Växjö.

Jag var helt kass i förra matchen så skönt med revansch, sade segerskytten Tobias Ekberg.

Nyförvärvet från Malmö slog till i numerärt överläge efter 15.17 av den tredje perioden. Första målet i Djurgårdströjan blev också ett segermål.

Skönt för oss och skönt för mig själv. Jag var helt kass i förra matchen så skönt med revansch, sade han till C More.

Även backen Tobias Björnfot, NHL-lånet från Los Angeles, gjorde mål. Han inledde målskyttet och gjorde därmed sitt första SHL-mål.

Vi måste träna mer skott och vara mer delaktiga, sade han apropå Djurgårdsbackarnas svaga målutdelning tidigare under säsongen.

Backarna klev fram när det som mest behövdes då skade- och sjukdomslistan var lång. Lagkaptenen Jacob Josefson åkte på en smäll senast mot Skellefteå och saknades, liksom Marcus Högström, Dick Axelsson och målvakten Niklas Svedberg.

Svedbergs ersättare Mantas Armalis såg ut att bli syndabock. I början av tredje perioden gick han ut gick ut för att rensa bakom eget mål, men vallade in pucken framför där gästernas Jack Drury kunde göra 2–1 i tom kasse.

Det innebar att seriefyran Växjö hade vänt från 0–1. Efter Björnfots ledningsmål i första perioden kvitterade Robert Rosén i den andra.