Håll ut och håll avstånd

Fortsätt res ansvarsfullt

Tack för att Du väljer bort oss när Du kan

Fortsätt res ansvarsfullt, särskilt nu i valborg. Håll avstånd så gott det går om du måste resa. 

Tillsammans måste vi hålla ut och fortsätta bromsa smittspridningen.

Likt påsken blir valborg en helg med stor längtan efter kvalitetstid med nära och kära. Men det är fortsatt viktigt att inte resa kollektivt om du inte verkligen måste. Precis som Björn Eriksson (Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör) sa häromveckan, vi ser att antalet resande i kollektivtrafiken behöver minska ännu mer. Jag skulle vilja uppmana Stockholms invånare att lyssna på att kollektivtrafiken i dessa dagar främst är till för dem som absolut måste resa.

Vi finns här för Dig som måste resa, men res bara om det är nödvändigt. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller även nu när vädret blir bättre. Tack för Ditt tålamod.

Res helst inte med oss i valborg, inte ens kortare resor till nära och kära.

Vi ber Dig att inte resa med oss under helgen. Försök ta cykeln eller bilen om Du inte kan fira hemma. Detta gäller även för Waxholmsbolaget, åk inte ut i skärgården om Du inte verkligen måste.

Råd till Dig som måste resa.

Res bara om Du absolut måste, är helt frisk och inte kan ta Dig fram på andra sätt. Tänk på det här om Du behöver resa med oss, håll avstånd när och där det går.

Res inte i rusningstid.

Försök undvika knutpunkter.

Välj alternativa färdvägar för att undvika trängsel.

Var ute i god tid. Kontrollera gärna på störningsinformation på sl.se eller i SL-appen innan Du ska åka. Där ser Du eventuella förseningar eller inställda avgångar och kan utifrån dem försöka anpassa Din resa, t ex genom att vänta på en senare avgång.

Hjälp oss utveckla vår webb, surfa in på beta.sl.se.

Även i dessa corona-tider fortsätter vi arbeta med att ta fram en ny version av sl.se och har släppt en betasida.

Testa beta.sl.se

Vi lanserar successivt nya tjänster på betaversionen. I nuläget kan du testa en ny version av tjänsten Sök resa och en ny presentation av trafikläget. Och snart tillkommer mer innehåll. Kontrollera gärna runt och låt oss veta vad Du tycker.

Håll ut och håll avstånd så ses vi på andra sidan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning