Dessa saftiga zucchinibiffar är riktigt smakrika och lättlagade. Biffarna är smaksatta med parmesan, ruccola, citron och chili. Servera zucchinibiffar med klyftpotatis, i hamburgerbröd eller med bulgur och raita. Enkelt och gott.
Grovriv zucchini och krama ur vätskan. Strimla löken. Grovhacka rucola och finnriv osten. Blanda allt i en bunke med övriga ingredienser. Forma till åtta biffar. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek zucchinibiffarna i omgångar cirka två minuter på varje sida.
10 portioner
1 250 gr zucchini
2½ knippe salladslök
162½ gr rucola
375 gr parmesanost
2½ vitlöksklyfta, finriven
2½ citron, finrivet skal
2½ tsk chili flakes
1¼ tsk salt
5 dl vetemjöl
2½ dl panko
5 ägg
Smör- och rapsolja, till stekning

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar