Tottenham slog City, utan Kane

Heung-Min Son gjorde matchens enda mål mot Manchester City.

Tottenham inledde säsongen med att slå mästarlaget Manchester City, och man gjorde det utan storstjärnan Harry Kane. Heung-Min Son gjorde matchens enda mål.

Samtidigt föll Newcastle ihop och tappade sin ledning dubbelt upp mot West Ham.

Nyförvärvet Jack Grealish fanns med i startelvan när det regerande mästarlaget klev ut på gräset i London. Grealish blev klar för City i sommarens och Premier Leagues hittills dyraste affär, hela 1,2 miljarder kronor fick Aston Villa för 25-åringen.

Men mycket av fokuset låg på den som inte var med. Harry Kane har ryktats vilja byta Tottenham mot just Manchester City och den engelska landslagskaptenen fanns inte med i Spurs trupp.

Trots flera försök från bägge lag slutade den första halvleken oavgjord.

Den andra halvleken bjöd på ännu fler chanser och en av dem hittade nät.

I den 55e minuten klackade Lucas Moura bollen från egen planhalva till ett strålande anfall. Ett anfall som avslutades hos Heung-Min Son som skickade in 1–0 till hemmalaget.

Son var även nära i den 79e minuten men hans skott gick utanför.

Slaget om Kane må ännu inte vara avgjort, men Tottenham visade att man klarar sig utan honom, i alla fall den här gången.

Fantastiskt. Det var en bra dag. Hårt arbete för killarna, de jobbade verkligen hårt, hur de löpte, balansen, kampen, säger Tottenhamtränaren Nuno Espirito Santo enligt BBC och sa att han har saknat fansen.

Det förändrar allt. För två, tre månader sedan var det något som saknades. Matcherna var bra men allt handlar om fansen, säger han.

I dagens andra match fanns Emil Krafth med från start när hans Newcastle förlorade med 2–4 på hemmaplan mot West Ham i säsongspremiären.

Newcastle hade ledningen två gånger, men föll ihop i andra halvlek.

Matchavgörandet kom i den 66e minuten när Michail Antonio tryckte dit 4–2 med ett distinkt avslut efter en snabb omställning.

Emil Krafth byttes ut i den 84e minuten.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning