Skadeproblem har satt stopp för IFK Norrköpings Christoffer Nyman den här säsongen.

Men mot Östersund kom säsongens första mål, och det blev avgörande.

Norrköping vann med 2–1.

Christoffer Nyman gjorde comeback i senaste omgången mot Kalmar efter ett tre månader långt skadeuppehåll. Den tidigare landslagsanfallaren hade dock en mindre rolig dag på jobbet då Norrköping förlorade.

Roligare var det borta mot Östersund.

I 63:e minuten byttes Nyman in och tio minuter senare hade han satt sitt första allsvenska mål för säsongen.

28-åringen nådde högst på ett väl avvägt Linus Wahlqvist-inlägg och nickade in slutresultatet 2–1.

Östersund hade chansen att kvittera på straff i 87e minuten men Eirik Haugan missade.

För Östersund är det därmed fortsatt tungt. På de sju senaste matcherna har man endast plockat en poäng och man är fortsatt sist i den allsvenska tabellen. Norrköping tar klivet förbi Kalmar och är sexa.

Degerfors kom till matchen mot Häcken med fem segerlösa matcher i bagaget. Den senaste trepoängaren inkasserades mot Östersund för mer än en månad sedan.

Tre mål i första halvlek på Stora Valla såg dock till att bryta den tråkiga sviten.

Det var jätteskönt att komma tillbaka med en trepoängare igen. Det var ett tag sen nu och vi har haft det lite struligt det senaste, säger Adam Carlén till Discovery.

Degerfors hjälptes av två straffar, den första redan i den 12e minuten när mittfältaren Anton Kralj revs ner av Häckens målvakt Peter Abrahamsson.

Rutinerade Johan Bertilsson gjorde sedan inget misstag från straffpunkten.

Innan halvtimmen var spelad skulle ledningen utökas. Sebastian Ohlssons låga distansskott fastnade framför fötterna på Abdelrahman Saidi som tryckte in 2–0.

I halvlekens slutskede var det dags för ännu en straff. Den här gången föll målskytten Bertilsson omkull efter en knuff i ryggen.

Victor Edvardsen fick förtroendet från elvameterspunkten och även han förvaltade möjligheten väl. Fler mål än så blev det inte och hemmapubliken kunde fira tre efterlängtade poäng.

Häcken däremot, som kom från en imponerande 5–0-seger mot Östersund senast, har en del att fundera på.

Vi får inte till någonting. Det börjar dåligt och de straffar oss direkt och då blir det en himla uppförsbacke som vi inte kan ta igen, säger en besviken Gustav Berggren till Discovery.