Man befaras ha fallit överbord från färja

En man misstänks ha fallit överbord från en passagerarfärja i Östersjön.

Kustbevakningen söker personen med flyg.

Det är ett gigantiskt sökområde, så det är som att söka efter en nål i en höstack, säger Martin Martini på Kustbevakningens ledningscentral i Göteborg.

Den saknade, en man i femtioårsåldern, sågs senast i natt när fartyget, polska färjan Nova Star, befann sig vid Hoburgen vid Gotland på väg till Nynäshamn från Gdansk. Han sällskap anmälde honom försvunnen på förmiddagen.

Fartyget hann förflytta sig en lång sträcka under tiden så det är väldigt stort område att söka av. Nu är det ju lyckligtvis varmt i vattnet fortfarande men jag tror tyvärr inte att chansen att hitta personen är så stor, säger Martin Martini.

Mannen var onykter när han senast sågs till. Sjöfartsverket har satt in en helikopter och även Sjöräddningssällskapet deltar med ett fartyg.

Enligt Sjöfartsverket rör det sig dock ännu om en misstänkt olycka.

Vi är inte fullständigt säkra på att någon ramlat överbord. Fartyget är framme i Nynäshamn och polisen är på plats och ska söka genom fartyget. Förhoppningsvis hittar vi mannen ombord, säger Jonas Franzén, kommunikatör på Sjöfartsverket.

Passagerare som lämnade färjan kontrollerades och polisen pratade med mannens bekanta. I nuläget finns ingenting som tyder på att mannen utsatts för brott, enligt polisen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning