Ingen gripen efter skott i Hässelby

Polis på plats i Hässelby Strand efter en skottlossning natten till lördag.

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter en skottlossning vid en tunnelbanestation i västra Stockholm sent i går. Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta gärningspersoner.

Polisen larmades till Hässelby strand klockan 23:29 på fredagskvällen efter larm om skottlossning.

Flera inringare uppgav att de hört smällar som de uppfattade kom från ett skjutvapen och någon som skrek på hjälp, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

På plats hittades en man i 20-årsåldern allvarligt skadad och en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott är inledd.

Under natten genomförde polisen dörrknackning, höll förhör med vittnen och undersökte om det finns övervakningskameror i området som kan ha fångat händelsen. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen söker efter en eller flera gärningspersoner men har ännu på lördagsförmiddagen inte gripit någon.

Tidigare under fredagskvällen larmades polisen till ett område i Tensta, knappt en mil bort, på grund av misstänkt skottlossning. Ingen skadad person hittades, men även där är en förundersökning om misstänkt mordförsök och grovt vapenbrott inledd. Nu ska polisen utreda om det finns några kopplingar mellan händelserna.

Man tittar alltid väldigt noggrant på om det finns något samband, men det är alldeles för tidigt att säga, säger Per Fahlström.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning