Stolt över grabbarna

Djurgården jublar efter Nicklas Bärkroths mål.

Minst en poäng borta mot Mjällby var vad som krävdes för att gästerna från Stockholm skulle få lämna gräsmattan som ny ensam allsvensk serieledare.

Men Djurgården nöjde sig inte med mindre än att resa hem från Blekinge med samtliga tre poäng.

Jag är väldigt stolt över grabbarna, säger lagkapten Magnus Eriksson efter 1–0-segern.

Göteborgs seger mot Malmö FF i lördags hade krattat manegen för Djurgården. Mjällby må vara nästjumbo i tabellen, men Magnus Eriksson betonar att hans lag trots det tog sig an kampen med ödmjukhet och respekt.

Man ska respektera de mindre lagen. Mjällby är tydliga i sitt spel och har bra spelare. Om man tror att man kan åka hit och trixa hem en 5–0-seger, då är man snett på det, säger han.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf är inne på samma spår.

Väldigt glad för de tre poängen, en av de tuffare bortamatcherna att hantera, säger Lagerlöf.

När matchklockan närmade sig 45 minuter mötte Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson en boll ute på högerkanten och fick till ett perfekt inlägg. Lagkamraten Nicklas Bärkroth, som åter fick chansen i Djurgårdens startelva, befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt och nickade bollen i mål. Sekunder senare ljöd domarens paussignal.

Vi har gjort några sådana mål, han (Bärkroth) kom som en katapult, säger Magnus Eriksson.

Ett otroligt fint fotbollsmål, tycker Thomas Lagerlöf.

Efter paus sågs Djurgården strida för att vinna och gå upp i serieledning.

De har andra halvlek, vi blev tillbakapressade. Men vi är en enhet som skyddar vårt mål lika hårt som vi vill göra mål framåt, säger Magnus Eriksson.

Mjällby spelade mer boll på offensiv planhalva och oroade sina gäster, framför allt i samband med fasta situationer. Men hemmalaget visade att man för närvarande inte förfogar över den spetskompetens som Eriksson/Bärkroth visade upp vid gästernas segermål.

Med 15 av 30 allsvenska omgångar spelade toppar Djurgården tabellen med 33 inspelade poäng, tre fler än tabelltvåan MFF.

Klart det är bra, vi ligger där vi ligger och har spelat bra fotboll. Men vi ska inte tumma på någonting, säger Magnus Eriksson inför säsongens andra och avgörande halva.

Mjällby befinner sig fortsatt under nedflyttningsstrecket.

Poäng förtjänar man inte, de tar man, konstaterar Mjällbytränaren Anders Torstensson.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning