Unisport

Unisport är en av världens ledande fotbollsbutiker och har försett fotbollspelare och supporters med produkter i världsklass i mer än 20 år. Förutom våra flagskeppsbutiker i centrala Köpenhamn och Paris har vi lokalt anpassade onlinebutiker i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Österrike. och levererar till resten av världens hörn på unisportstore.com.

Året var 1995 när Unisport för första gången såg dagens ljus i det lilla fotbollslandet Danmark. Företaget startades av entreprenören och Tottenham-supportern Henrik Larsen i en liten lägenhet i Köpenhamn.

Efter bara sex månader i lägenheten fick de en möjlighet att flytta till en större lokal på Istedgade. Redan då sålde vi fotbollströjor från hela världen, vilket var vår stora passion. Butiken attraherade människor från stora delar av världen som var nyfikna på vårt stora utbud av fotbollströjor.

Efter ett halvår på Istedgade hade vi vuxit ur lokalen och det var dags att flytta igen. Den här gången gick flyttlasset till Vesterbrogade 45.

Ribban höjdes ytterligare när butiken på Vesterbrogade utökades med en extra våning. Den första Nike Football shop-in-shop-butiken i Danmark blev verklighet. Expansionen gav oss möjligheten att fullända fotbollsupplevelsen genom att också erbjuda fotbollsskor i sortimentet. Detta fick oss att börja tänka stort och drömmen om att bli bäst i Europa tog fart.

År 2002 bestämde vi oss för att börja sälja våra produkter online och vår första hemsida lanserades. Onlineverksamheten fick en trög start men tack vare EM 2004 kunde vi sakta men säkert locka nya kunder.

I mitten av 2000-talet fullkomligt exploderade e-handeln och under sommaren 2006 flyttade vi vårt kontor till Vesterbrogade 15 och 17. Den fysiska butiken fick också en ny adress mitt emot huvudentrén till den berömda nöjesparken Tivoli i centrala Köpenhamn.

Fler anställda och nya tjänster tillkom. Innovation var nyckeln och det numera berömda konceptet Unisport WebTV tog fart. Vår alldeles egna kanal där vi presenterade recensioner av fotbollsskor, intervjuer med fotbollsspelare och produktfilmer. Ett team skapades för att skriva artiklar om de senaste fotbollsprodukterna. Allt för att erbjuda bättre service för våra kunder och optimera köpupplevelsen.

Beställ här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning