Julkalendern 2001

Kaspar i Nudådalen

Avsnitt 1

Det är vinter och snart jul i Nudådalen, en by som är så liten, att den inte ens går att hitta på kartan. Här bor Kaspar och hans morfar, lanthandlaren Atom-Ragnar, den stöddige Åhman som tror att han äger hela byn, och många fler.

https://www.svtplay.se/video/28684754/kaspar-i-nudadalen/julkalendern-kaspar-i-nudadalen-avsnitt-1?start=auto

Avsnitt 2

En lavin har rasat över Nudådalen och nu är den lilla byn nästan omöjlig att hitta. Kaspar och Lisa misstänker att det är deras hostattack som satte igång lavinen.

https://www.svtplay.se/video/28684798/kaspar-i-nudadalen/julkalendern-kaspar-i-nudadalen-avsnitt-2?start=auto

Avsnitt 3

Lavinen har ställt till problem för invånarna i Nudådalen. Atom-Ragnar till exempel, kan inte längre få leveranser till sin butik och nu är all fisk slut. För att fylla sin tomma fiskdisk utlyser han en fisketävling i byn.


Avsnitt 4

Både morfar och Atom-Ragnar har ljugit om sina fångster för att vinna fisketävlingen. Morfar vill berätta sanningen men kan inte riktigt. Det skulle vara alldeles för genant att stå framför hela byn och berätta om fusket. Vad ska han ta sig till?


Avsnitt 5

Den här dagen började som en helt vanlig vinterdag i Nudådalen. Atom-Ragnar öppnade sin affär, och morfar och Kaspar åt sin frukost i köket. Som vanligt. Om Kaspar hade fått bestämma skulle det alltid vara så här lugnt och skönt.


Avsnitt 6

Om man har ett riktigt viktigt ärende till Nudådalen går det att ta sig dit med helikopter. Tillförordnade kommunalrådet Kajsa Ivarsson har ett viktigt ärende. Hon har flugit dit för att avgöra om Åhman ska få bygga hotell på Kaspars och morfars tomt. Hur ska Kaspar och Lisa lyckas övertala Kajsa att låta morfar få behålla sitt hus?


Avsnitt 7

Under natten har kylan kommit till Nudådalen och alla kloka människor stannar inomhus. Kaspar är orolig för att han och morfar inte ska få behålla huset. Men morfar, han är mer bekymrad för Isabell. Har hon tillräckligt med ved hemma för att kunna elda och hålla värmen?


Avsnitt 8

Den här dagen brukade det vara full fart i Nudådalen. Det var dagen innan julmarknaden och granen borde resas, affärsgatan julpyntas och stånden slås upp. Men i år tänkte Atom-Ragnar ställa in marknaden.


Avsnitt 9

Det är julmarknad i Nudådalen med allt som hör till. Atom-Ragnar lottar ut ett fint pris som Kaspar och Lisa gärna vill vinna. För att vara på den säkra sidan tar de hjälp av Isabells krafter. Frågan är om det räcker, när den lurige Atom-Ragnar tar till sina fula knep.


Avsnitt 10

Hela Sverige väntar på att Nobelpriset skall delas ut. I Nudådalen har man ett eget pris, Nudåpriset. Det går till någon som gjort en uppfinning som alla kan ha nytta av, så Kaspar och Lisa bestämmer sig för att försöka vinna.


Avsnitt 11

Vissa dagar kan börja hur bra som helst men ändå sluta i katastrof. Den här dagen var en sådan dag.


Avsnitt 12

Sedan Perols-Eriks fiskebod brunnit ned är Nudådalen inte längre sig lik. Alla undrar vem som tände på. Det var i alla fall inte Kaspar, men tänk om Lisa tror att det var han.


Avsnitt 13

Det är Luciamorgon. Medan de vuxna ligger och sover är barnen uppe tidigt för att lussa. Lussa och pussa, det rimmar, tänker Kaspar som gärna vill pussa Lisa. Men när ska det rätta tillfället komma?


Avsnitt 14

Idag är det snögubbstävling i Nudådalen. Kaspar och Lisa vill vinna, men det vill också Atom-Ragnar, och han vill vinna till varje pris.


Avsnitt 15

Det är en ovanligt tråkig dag, så Kaspar går ut i skogen bara för att ha något att göra. Där, under en gran, hittar han något intressant.


Avsnitt 16

Den här dagen är ganska speciell för Kaspar. Det är tredje advent och dags för det årliga julspelet. Men viktigast av alltm det var Lisas födelsedag.


Avsnitt 17

Det är vinter och snart jul i Nudådalen, en by som är så liten, att den inte ens går att hitta på kartan. Här bor Kaspar och hans morfar, lanthandlaren Atom-Ragnar, den stöddige Åhman som tror att han äger hela byn, och många fler. 


Avsnitt 18

Kaspar och Lisa har en plan som är så hemlig att inte ens morfar vet om den. De tänker bryta sig in hos Åhman och ta det sönderrivna köpekontraktet.


Avsnitt 19

Det är vinter och snart jul i Nudådalen, en by som är så liten, att den inte ens går att hitta på kartan. Här bor Kaspar och hans morfar, lanthandlaren Atom-Ragnar, den stöddige Åhman som tror att han äger hela byn, och många fler. 


Avsnitt 20

På ytan ser Nudådalen ut som vanligt denna dag. Men hos Kaspar och morfar är det inte alls som det brukar vara. Det känns som om Karin kommit och vänt upp och ned på hela världen.


Avsnitt 21

Atom-Ragnar är säker på att Snömannen håller till i närheten av Nudådalen. Äntligen har Kaspar och Lisa kommit på ett sätt att bli av med Karin.


Avsnitt 22

Idag är det dags för det stora grötkoket i Nudådalen. Hela byn samlas för att äta gröt tillsammans och i år skall alla vara hemma hos Kaspar och morfar.


Avsnitt 23

Den här dagen skall Isabelles testamente läsas upp. Åhman, och framför allt hans fru, var väldigt spända på vad Åhman skulle få i arv. Nog fick han ett arv, men inte riktigt det som han hade trott.


Avsnitt 24

I vanliga fall tycker Kaspar att julafton är den bästa dagen på året. Men i år är det inget kul alls, för när julen är över skall han och morfar bli tvungna att flytta. Men morfar, han vägrar att ge upp.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning