Ett drömlopp

Martin Ponsiluomas succé fortsätter.

Svensken blev tvåa i masstarten i Hochfilzen efter en spurtuppgörelse mot tysken Arnd Peiffer.

Det var ett riktigt drömlopp, säger han.

Martin Ponsiluoma visade på fin form när han sköt fullt och tog femteplatsen vid lördagens jaktstart i Österrike.

I den avslutande masstarten i Hochfilzen blev det en andraplats för svensken, hans bästa resultat i världscupen efter två tredjeplatser.

Ponsiluoma hade en bom i det första liggande skyttet, men var därefter felfri på skjutvallen.

Det var verkligen ett topplopp. Ska man bomma någon gång är det första skyttet, då kan man ändå hänga med bra, säger han till Tidningarnas Telegrambyrå.

Efter att ha skjutit fullt i det sista stående skyttet gick 25-åringen ut som etta med Arnd Peiffer, Émilien Jacquelin och Benedikt Doll hack i häl.

Ponsiluoma och Peiffer ökade takten och hängde av motståndet. Strax innan upploppet gick tysken om och knep förstaplatsen, 1,3 sekunder före.

Det var ett riktigt drömlopp. Lite surt på slutet, men det var inte så mycket att göra åt det. Jag hörde ut från skyttet att det var många som jagade bakifrån. Det var bara att köra hårt hela varvet och inte låta folk komma i kapp. Jag är ändå riktigt nöjd att bli tvåa. Taktiskt sett var det kanske inte det optimala för att vinna, men för att att vara på pallen var det det bästa i dag, säger han.

Norrmannen Johannes Thingnes Bø slutade trea, nio sekunder bakom.

Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin hade två bom var efter de två inledande skyttena och slutade till sist på en 8e respektive 27e plats.

Det svenska skidskyttelandslaget tog därmed sin 15e pallplats och har redan nu gjort sin bästa säsong sedan 2011–2012 när det totalt blev 17 stycken.

Nu väntar julledighet innan världscupcirkusen drar vidare till tyska Oberhof med start den 4 januari.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning