måndag 9 december 2019

Thaigryta

600 gr fläskfilé
1 påse Santa Maria Marinad Sweet and Sur
1 röd chilipeppar
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
½ påse wokgrönsaker
1-2 dl vatten
2 msk ljus snabbredning

Skär fläskfilén i cirka ½ cm tjocka skivor. Bryn dem i lite matfett i en stekpanna. Salta och peppra och lägg sedan över dem i en gryta. Dela Chilifrukten och skrapa ur kärnorna. Finhacka den och lägg hacket i grytan. Pressa vitlöken direkt ner i grytan.

Blanda i marinaden och späd med lite av vattnet. Låt allt puttra i cirka 10 minuter. Blanda i kokosmjölken och skölj ur burken med 2-3 msk vatten. Lått puttra cirka 5 minuter. Blanda i wokgrönsakerna och låt dem bli varma. Om såsen verkar tunn strö över snabbredningen och låt koka upp så att såsen tjocknar en aning. Smaka av med eventuellt mer kryddor, t ex chilipulver stark eller samba olek. Servera med bulgur eller ris och en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar