Smakrika rotfrukter är en bra bas i soppan. Rotfruktssoppa mättar fint och denna soppa är toppad med ostkuber och krispiga krutonger.
Skala och skiva potatis, morot, lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, morötter och buljong. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, cirka 15 minuter. Tillsätt grädde och grovhackad timjan (spara lite till garnering). Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Skär kuber av osten. Toppa soppan med ost, krutonger och timjan.
4 portioner
4 potatisar
500 gr morot eller butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
1 kruka färsk timjan
Salt och peppar
Till servering:
100 gr Dackeost
1 dl krutonger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar