onsdag 3 juli 2024

Pastasallad med tomater, ägg och spenat

En färgstark pastasallad med mättande tillbehör som är perfekt att äta som den är. Gott till både lunch och middag.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka äggen i cirka 8 minuter. Blanda gräddfil, örtsalt, senap, persilja och vitlök. Blanda den kokta, kalla pastan med såsen. Skala och skiva löken. Skär tomaterna och spenaten i bitar. Skala och klyfta äggen. Blanda ner grönsaker och ägg i pastan. Mal över lite svartpeppar.

4 portioner

250 gr pasta penne

4 ägg

2½ dl gräddfil

1 tsk örtsalt

1 tsk dijonsenap

1 dl hackad färsk persilja

1 pressad vitlöksklyfta

1 rödlök

4 tomater

100 gr bladspenat

Svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Grattis Gösta på Din 80 årsdag