lördag 4 maj 2024

Minestrone

En musigt och mättande minestronesoppa är underbart att bjuda på. Du kan i stort sett använda Dig av de grönsakerna Du gillar allra bäst, som är i säsong. Det är oerhört gott att röra ner lite smakrik pesto precis innan soppan ska serveras. Njut den gärna med gott surdegsbröd.

Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten, skär morot och selleri i centrimeterstora bitar. Fräs allt i smör i en kastrull tills löken mjuknat. Fräs med tomatpurén någon minut. Tillsätt vatten, tomater och buljongtärningar. Koka cirka 10 minuter med lock. Häll av och skölj bönorna. Ansa svartkålen. Vänd ner bönor och kål i soppan. Smaka av med salt och nymalen peppar. Rosta fänkålsfröna lätt i en torr stekpanna. Toppa soppan med pesto och rostade fänkålsfrön vid servering.

4 portioner

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

250 gr morot

4 stjälkar blekselleri

2 msk smör

2 msk tomatpuré

7 dl vatten

400 gr konserverade körsbärstomater

3 tärningar grönsaksbuljong

1 förpackning vita bönor

100 gr svartkål, grönkål eller magnold

Salt och svartpeppar

Till servering:

1 msk hela fänkålsfrön

'4 msk pesto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vanliga frågor och svar om TBE

Här svarar vi på några vanliga frågor som berör TBE, fästingar, TBE-vaccin och biverkningar. Om Du glömt ta en dos TBE-vaccin behöver Du int...