En musigt och mättande minestronesoppa är underbart att bjuda på. Du kan i stort sett använda Dig av de grönsakerna Du gillar allra bäst, som är i säsong. Det är oerhört gott att röra ner lite smakrik pesto precis innan soppan ska serveras. Njut den gärna med gott surdegsbröd.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten, skär morot och selleri i centrimeterstora bitar. Fräs allt i smör i en kastrull tills löken mjuknat. Fräs med tomatpurén någon minut. Tillsätt vatten, tomater och buljongtärningar. Koka cirka 10 minuter med lock. Häll av och skölj bönorna. Ansa svartkålen. Vänd ner bönor och kål i soppan. Smaka av med salt och nymalen peppar. Rosta fänkålsfröna lätt i en torr stekpanna. Toppa soppan med pesto och rostade fänkålsfrön vid servering.
4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 gr morot
4 stjälkar blekselleri
2 msk smör
2 msk tomatpuré
7 dl vatten
400 gr konserverade körsbärstomater
3 tärningar grönsaksbuljong
1 förpackning vita bönor
100 gr svartkål, grönkål eller magnold
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 msk hela fänkålsfrön
'4 msk pesto
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar