Pasta Arrabiatta, eller pasta all'Arrabiata, betyder pasta på argbiggans vis. Den ska vara het av chili, så testa Dig fram till önskad hetta. Tomatsåsen är enkel att göra, den innehåller bara lök, vitlök, chili och tomater. Vi har smaksatt den med färsk basilika och toppar med lagrad ost. Detta är en riktigt klassisk italiensk pasta.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ta bort kärnorna från chilin om Du vill ha mindre hetta, skiva chilin. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och chili 6-8 minuter på svag värme.bRör ner tomater, socker och salt. Grovhacka basilikan och vänd ner den. Sjud 10-15 minuter. Koka pastan al dente. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa Pasta arrabiata med riven ost och hackad persilja.
4 portioner
2 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 - 2 röd chili
25 gr smör
2 burkar konserverade körsbärstomater
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
Till servering:
360 gr pasta linguine
150 gr dackeost
1 knippe bladpersilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar