Så får Du pengarna att räcka efter fattigmånaden

Fattigmånaden januari är över och många får nu in en efterlängtad lön eller pension. Det finns tips om hur Du ska tänka för att få pengarna att räcka, rapporterar Sveriges Television Nyheter.

Många har det extra tufft i januari då det är en kärv månad ekonomiskt. Många hör av sig till kommunerna för att få hjälp med ekonomin.

Det är en indikation på att många har det tufft just nu, säger Elin Håkanson, budget- och skuldrådgivare på Uppsala kommun, till Sveriges Television Nyheter.

När pengarna väl kommit in för många kan det vara förståndigt att ändå hålla i slantarna. 

Här delar Elin Håkansson med sig av tre tips:

Börja med att gå igenom dina inkomster och utgifter för varje månad. Det är för att Du ska få en kartläggning över hur Din ekonomi ser ut i dagsläget.

Börja prioritera vad som är viktigast. Hyra, el och mat går alltid först. Sedan behöver man göra en rangordning. Kan man t ex säga upp några abonnemang eller stryka något onödigt just nu. Det behöver inte vara för alltid, det kan vara tillfälligt också.

Ta kontrollen över Din ekonomi. Vad har Ni för stora händelser framöver som Ni känner till, t ex en student. Gör en månadsplanering och lägg undan pengar i god tid så det känns bra när dagen kommer.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning