torsdag 2 maj 2024

Arepas

Arepas är ett populärt majsbröd från Venezuela. För att få till dessa behöver Du ett förkokt majsmjöl, Masa harina eller Harina pan. Fyll Dina arepas med det Du gillar bäst, t ex kyckling, ost eller grönsaker. Vi bjuder här på arepas fyllda med svarta bönor och ost. Perfekt att plocka med sig när det är dags för utflykt.

Fyllning:

Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna tomaten. Fräs i smör- och rapsolja i en stekpanna, cirka 5 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 1 minut. Skölj bönorna. Häll ner dem och värm röran, smaka av med limesaft, salt och peppar. Mosa bönröran lätt.

Arepas:

Blanda majsmjöl, vatten och salt i en bunke. Rör runt med en träslev. Häll ut degen på arbetsbänke. Knåda degen cirka 3 minuter. Rulla ut degen och dela i bitar. Rulla till bollar. Gör en fördjupning i bollarna och fyll dem med bönor och ost. Förslut bollen och platta till den. Stek Dina arepas i lite olja cirka 7 minuter. Vänd med jämna mellanrum.

12 stycken

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tomat

1 msk smör- och rapsolja

1 tsk malen spiskummin

1 tsk torkad oregano

1 tsk paprikapulver

1 burk kokta svarta bönor

1 lime, pressad saft

Salt och peppar

150 gr mozzarella

2 msk olja, till stekning

Deg:

4 dl förkokt majsmjöl

4 dl vatten

1 tsk salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vanliga frågor och svar om TBE

Här svarar vi på några vanliga frågor som berör TBE, fästingar, TBE-vaccin och biverkningar. Om Du glömt ta en dos TBE-vaccin behöver Du int...