Arepas är ett populärt majsbröd från Venezuela. För att få till dessa behöver Du ett förkokt majsmjöl, Masa harina eller Harina pan. Fyll Dina arepas med det Du gillar bäst, t ex kyckling, ost eller grönsaker. Vi bjuder här på arepas fyllda med svarta bönor och ost. Perfekt att plocka med sig när det är dags för utflykt.
Fyllning:
Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna tomaten. Fräs i smör- och rapsolja i en stekpanna, cirka 5 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 1 minut. Skölj bönorna. Häll ner dem och värm röran, smaka av med limesaft, salt och peppar. Mosa bönröran lätt.
Arepas:
Blanda majsmjöl, vatten och salt i en bunke. Rör runt med en träslev. Häll ut degen på arbetsbänke. Knåda degen cirka 3 minuter. Rulla ut degen och dela i bitar. Rulla till bollar. Gör en fördjupning i bollarna och fyll dem med bönor och ost. Förslut bollen och platta till den. Stek Dina arepas i lite olja cirka 7 minuter. Vänd med jämna mellanrum.
12 stycken
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
1 msk smör- och rapsolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 burk kokta svarta bönor
1 lime, pressad saft
Salt och peppar
150 gr mozzarella
2 msk olja, till stekning
Deg:
4 dl förkokt majsmjöl
4 dl vatten
1 tsk salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar