Polisen ber om hjälp att hitta försvunnen kvinna

Polisen söker på lördagskvällen efter en 74-årig kvinna som försvunnit från ett boende i Vellinge kommun. 

Med tanke på hennes hälsostatus och vädret är polisen angelägen om att hitta henne snarast.

I nuläget har vi inga spår, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Kvinnan försvann vid klockan 18:00-tiden från ett boende på Stationsvägen i Västra Ingelstad, Vellinge. Kvinnan ska ha försvunnit till fots från ett boende på adressen och polisen utesluter inte att hon kan ha gått ombord på ett tåg eller en buss.

Hon är som sagt äldre och enligt anhöriga har hon god fysik vilket gör att hon också kan gå längre sträckor, säger Evelina Olsson.

Hennes signalement är: 165 cm lång, normalbyggd, går lätt framåtlutad, grått hår i page. Hon har på sig blå jeans, svarta kängor, svart väst, rosa ulltröja, svarta vantar, glasögon, ingen mössa.

Hon har en sjukdomsbild som gör att vi måste anträffa henne snarast, sedan är det vädret, det är kallt ute, säger Evelina Olsson.

Polisen vädjar om hjälp från allmänheten och skriver att den som har tips om var kvinnan befinner sig ska ringa 112.

Vi har fått in lite tips från allmänheten som vi kontrollerat men det har inte gett något. Vi uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna och kontrollera trädgårdar och liknande, just nu har vi inga spår, säger Evelina Olsson.

Polisen har en omfattande sökinsats pågående med både hundförare och vanliga patruller. De har även planer på att skicka upp drönare.

Kvinnan har tidigare bott i Ljunghusen så det kan vara en möjlighet att hon tagit sig dit, säger Evelina Olsson.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning