Därför blir sex bättre med åren

Passion och hetta är inget som behöver försvinna med åren. Sexlivet kan i vissa fall snarare bli bättre med åren. Det menar skådespelerskan Jane Fonda som öppnar upp kring ämnet.

Jane Fonda har en lång karriär bakom sig både som skådespelerska och genom sina böcker, politiska ställningstaganden och aktivism. Jane Fonda är även känd för sina träningspass och träningsvideos som bland annat inspirerade Susan Lanefelt som använde konceptet med gympapass i svensk tv på 1980-talet. Nyligen gick hon även ut och berättade om sina hälsoproblem och att hon drabbats av cancer.

Jane Fonda har i en intervju i radioprogrammet Andy Cohen Live delat med sig om att något som bara blivit bättre med åren är sexlivet, skriver tidningen Må Bra.

När det kommer till äldre och sex är det lätt att negativa aspekter lyfts upp. Man glömmer lätt bort positiva saker som att man med åldern ofta också blivit klokare, mer erfaren och mindre rädd för att säga vad man egentligen tycker.

Jane Fonda säger att äldre också förlorar rädslan att vara tydliga med vad de egentligen vill och behöver, och det gynnar sexlivet.

Vi slösar för mycket tid på att hålla inne med saker som ”vänta ett tag, fortsätt, nej, nej, nej, sakta ned, lite mer till vänster”. Vi vill inte säga det. Men när vi blir äldre så är det som att det slår om till ”nej, jag vet vad jag vill. Ge mig det jag vill ha”, säger Jane Fonda i programmet.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning