Spektakulär rysk vändning säkrade slutsegern

Ryskt jubel. Nikolaj Kovalenko (51) och hans lagkamrater jublar efter ett av Rysslands fem raka mål i vändningen mot Tjeckien som säkrade turneringssegern.

Ryssland säkrade turneringssegern i Beijer Hockey Games efter en spektakulär vändning mot Tjeckien.

Laget gjorde sex raka mål och vände 1–3 till 7–3 när ryssarna tog tredje raka segern i Malmö.

Ryssland tog ledningen tidigt, men tjeckerna vände och gjorde tre raka mål sedan Jakub Fleks 2–1 och Lukas Kloks 3–1 kommit inom loppet av 73 sekunder i mitten av andra perioden.

Ryssarna reducerade innan andra perioden och återfick hoppet om turneringsseger. Igor Larionovs lag behövde en poäng för att säkra slutsegern, annars kunde Sverige ta sig förbi i avslutningsmatchen mot Finland.

Det blev tre. Ryssarna körde över Tjeckien i sista perioden och gjorde ytterligare fem mål. Nikolaj Kovalenko, Daniil Misjul, Vasilij Podkolzin, Vladimir Butuzov (i tom kasse) och 17-årige Nikita Tjibrikov såg till att ryssarna fullbordade en spektakulär vändning.

Ryssland har därmed vunnit säsongens samtliga nio matcher i Euro Hockey Tour vilket är en tangering från säsongen 2008-09 när Vjatjeslav Bykov ledde landslaget till nio raka segrar från säsongsstarten.