Östersund tar över norsk världscupavslutning

Holmenkollen kommer inte att arrangera den sista världscupen i skidskytte i mitten av mars. I stället får de svenska stjärnorna avsluta succésäsongen på hemmaplan, i Östersund.

Vi är jätteglada och stolta över att vi får den här möjligheten, säger Sofia Domeij, ordförande för skidskytteförbundet, till Tidningarnas Telegrambyrå.

Internationella skidskytteförbundet, IBU, meddelade för ett par dagar sedan att Holmenkollen inte längre kan stå som värd för den sista världscuptävlingen i skidskytte på grund av de hårda pandemirestriktionerna kring att resa in i Norge.

Nu meddelar IBU att Östersund tar över tävlingarna.

Det har gått snabbt. I går hade vi inget besked att något var klart, säger Sofia Domeij, skidskytteförbundets ordförande.

Vi har hela tiden talat om att vi är redo. Och talat om hur Östersund kan hantera den här bubblan under rådande pandemi. Det har varit ett arbete som har pågått under hela säsongen.

I höstas förlorade Östersund sin egen världscuptävling eftersom Sverige ännu inte hade något undantag för inreseförbundet för elitidrottare och IBU valde att minska antalet arrangörer.

Men nu får man alltså stå som värd för tävlingarna mellan den 18-21 mars.

Det känns helt fantastiskt, det är jätteroligt. Och det är fantastiskt med de förhållanden som är i Östersund nu. Men vi är helt införstådda med att det är ett ansvar att hantera det här, det har vi tänkt igenom i alla steg.

Sverige har hittills stått för en supersäsong i år. I och med Martin Ponsiluomas sensationella VM-guld i sprinten i Pokljuka, lagets 22a pallplats, överträffades tidigare rekordsäsongen från 2000-2001 när Magdalena Forsberg dominerade.

Det blir en fantastisk avslutning för våra framgångsrika skidskyttar att få köra finalen och göra upp om totala världscupen på hemmaplan, säger Domeij.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning