tisdag 17 juni 2025

Kyckling med rostad rödkål

Kyckling i ugn med rödkål, allt på en plåt. Kålens lite söta smak förstärks när den rostas i ugnen. Gott tillsammans med ris eller potatismos

4 portioner

500 gr kycklingbröstfilé

400 gr rödkål

2 gula lökar

1 tsk salt

1 msk smör- och rapsolja

2 dl vispgrädde

2 msk kycklingfond

1 citron, rivet skal

Crema di balsamico

2 msk crema di balsamico

Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Skär kålen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med hälften av saltet och hälften av smör- och rapsoljan. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter. Banka ut filéerna något, salta och stek dem i resterande smör- och rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida. Tag upp kycklingen och ställ åt sidan. Häll grädde, fond och citronskal i pannan. Koka ihop såsen cirka 3 minuter. Ringla balsamicokräm över kål och lök. Skär kycklingen i bitar. Servera med såsen och de rostade grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pelle Janzon