Kyckling i ugn med rödkål, allt på en plåt. Kålens lite söta smak förstärks när den rostas i ugnen. Gott tillsammans med ris eller potatismos
4 portioner
500 gr kycklingbröstfilé
400 gr rödkål
2 gula lökar
1 tsk salt
1 msk smör- och rapsolja
2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 citron, rivet skal
Crema di balsamico
2 msk crema di balsamico
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Skär kålen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med hälften av saltet och hälften av smör- och rapsoljan. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter. Banka ut filéerna något, salta och stek dem i resterande smör- och rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida. Tag upp kycklingen och ställ åt sidan. Häll grädde, fond och citronskal i pannan. Koka ihop såsen cirka 3 minuter. Ringla balsamicokräm över kål och lök. Skär kycklingen i bitar. Servera med såsen och de rostade grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar