måndag 23 juni 2025

Marängrulltårta med citronkräm

Frasig rulltårta med sötsyrlig fyllning, garanterat en ny favorit.

Receptet gäller för 15 bitar

6 äggvitor

3 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk majsstärkelse

1 dl mandelspån

Fyllning:

3 dl vispgrädde

2 dl lemon curd

250 gr färska hallon

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet. Vispa i vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper på en plåt, cirka 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. Låt kallna. Vispa grädden. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Bred på lemon curd och grädde. Strö över hallonen. Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pelle Janzon