Julkalendern 2021

En hederlig jul med Knyckertz


Familjen Knyckertz är en stolt bovfamilj sedan generationer och nu lackar det mot jul. Just den här julen finns en chans att hela familjen ska få fira jul tillsammans, om ingen hittar på något dumt och åker in i finkan förstås. När en stor och ovärderlig julstjärna ska ställas ut i domkyrkan blir Ture nervös: Hur ska mamma Fia och pappa Bove kunna hålla fingrarna i styr så här dagarna före jul? 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin. Del 1 av 24.


Bove och Fia planerar kuppen mot Rosen från Sinai. Paul Isman misstänker familjen Knyckertz för en granstöld och Ture, som har svårt med sin önskelista, hittar sin drömjulklapp hos Hobby. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin. Del 2 av 24.


Mamma Fia vill verkligen att familjen ska uppgraderas till mästertjuvar av Förbrytarakademien och tar med familjen för att övertyga dem. Men Finkan får ovälkommet besök och julfirandet är hotat. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin. Del 3 av 24.


Rosen från Sinai anländer och säkerhetspådraget i Domkyrkan stärks. Blickarna riktas mot familjen Knyckertz. Fia och Bove blir allt oroligare för sin son, kommer det någonsin bli en riktig tjuv av honom? 

Men frågan är om det är någon annan i familjen som är på väg att råka illa ut? 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin. Del 4 av 24.


Bove är försvunnen och Fia och Kriminellen börjar leta efter honom. Ture går till polisen i stället, och då förstår Familjen att de helt klart behöver hjälp med sin sons hederlighet. Och hjälpen dyker upp från oväntat håll. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin. Del 5 av 24.


Rosen från Sinai är på plats och polisen vaktar kyrkan dygnet runt. Samtidigt börjar TA Gisslander sin terapi för att omvända Ture. Men Ture får ögonen på annat när han träffar Sara och förstår att de har ett gemensamt intresse. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, David Nzinga med flera. Del 6 av 24.


Traditionsenligt förbereder biskopen Kikki sitt födelsedagsfyrverkeri. Familjen inser att de nog måste göra kuppen mot julstjärnan utan Ture. När Paul och Frank måste lämna bevakningen vid kyrkan slutar det i kaos. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Vanna Rosenberg med flera. Del 7 av 24.


En glad överraskning väntar Ture i finkan. Samtidigt försöker alla få honom att avslöja var han gömt julstjärnan och ingen verkar tro att han är oskyldig. Den nya fängelsechefen Hildegun verkar väldigt intresserad av vad Ture vet. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Julia Dufvenius med flera. Del 8 av 24.


Ture får oväntat besök i finkan. Under tiden håller Flink förhör men kommer ingen vart. För att hitta Rosen måste han vara listigare än tjuven och en plan tar form. Hos familjen Knyckertz pågår julstöket, men det är inte lätt när polisen lägger näsan i blöt. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Filip Berg med flera. Del 9 av 24.


Ingen tror på Ture trots att han är rentvådd, och julstjärnan är fortfarande borta. Hobby har gått ett steg längre i kampen mot Kriminellen. Paul tvingas fatta ett svårt beslut när han inser att hans vän är i fara. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Claes Malmberg med flera. Del 10 av 24.


Kriminellen förstår att Ture aldrig kommer bli en tjuv, och ger honom en uppskattad present. Kanske kan den göra att han kan ställa allt till rätta? 

I fängelset blir det allt hårdare, och det blir ingen jul för fångarna om inte Rosen kommer tillbaka. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin. Del 11 av 24.


Ture förstår att det är upp till honom att hitta Rosen, och på så sätt rädda både fångarna och julen. Fia kommer till en insikt som skapar problem mellan henne och Bove. Biskopen Kikki kommer då med ett erbjudande de inte kan tacka nej till. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Vanna Rosenberg med flera. Del 12 av 24.


Det är lucia och Kriminellen vill lussa för Hobby. Men har hon något i kikaren? 

Bove och Fia går till biskopen för ett samtal. Ture kommer ingen vart i jakten på Rosen, men kanske Sara vet något som han inte vet? 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Vanna Rosenberg med flera. Del 13 av 24.


Ture har fått nog av familjens bråk. Frank Flink tror sig ha kommit närmare lösningen men ber fel person om hjälp. Paul står fast vid Tures oskuld och får Sara på andra tankar när han undersöker brottsplatsen hos Biskopen. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Claes Malmberg med flera. Del 14 av 24.


Stulia sätter en listig plan i rullning. Sara och Ture jobbar nu tillsammans för att hitta den skyldige och har flera misstänkta. Frank hamnar i en mycket obekväm situation. Hemma hos Knyckertz saknar Kriminellen sin storebror. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Nova Tiwana med flera. Del 15 av 24.


Ture och Sara måste nästan bryta mot lagen för att komma vidare i jakten på Rosen från Sinai. Kriminellen tänker att Fia kanske behöver göra en kupp för muntras upp. Och Hildegun gör allt för att Frank ska förstå hennes intentioner. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Nova Tiwana med flera. Del 16 av 24.


Stämningen hos Knyckertz är allt annat än julig. Ture hittar teknisk bevisning som kan rentvå hans familj, men Sara litar inte på honom. Frank Flink är på väg att ge upp när något får in honom på en helt ny bana. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Nova Tiwana med flera. Del 17 av 24.


Hur ska familjen kunna försonas så här en vecka före julafton? 

Fia saknar sin son och måste svälja sin stolthet för att försonas. Samtidigt skapar Stulias känsla för tjuvheder problem för henne. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Gunnel Fred med flera. Del 18 av 24.


Fia tror Ture är något på spåret och börjar med hjälp av Bove och Kriminellen undersöka Rosens historia. Under tiden går Ture går till finkan för att berätta vem som tagit Rosen från Sinai. Något som får konsekvenser ingen kunnat förutse. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin med flera. Del 19 av 24.


Ture är fast i gropen men upptäcker att han inte är ensam. Sara och Kriminellen jobbar vidare med utredningen, och plötsligt står deras huvudmisstänkte mitt i rummet. Saker och ting är inte alltid vad de ser ut att vara. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Nova Tiwana med flera. Del 20 av 24.


Stulia berättar något som Ture inte vill höra. Har han varit inne på fel spår? 

Ture upptäcker en ny väg nere i gropen. Leder den ut, eller bara djupare ner i mörkret? 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Julia Dufvenius med flera. Del 21 av 24.


Ture ställs inför sitt största dilemma. Paul hjälper honom att välja rätt, även om det innebär att de inte kommer kunna fira jul som det var tänkt. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Julia Dufvenius, Claes Malmberg med flera. Del 22 av 24.


Ett kärt återseende gör att ordningen återställs i finkan inför jul. Beata och Frank smider flyktplaner men Sara och Kriminellen överlistar dem alla. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin, Filip Berg, Elisabeth Wernesjö med flera, Del 23 av 24.


Julafton firas hos familjen Knyckertz men Ture inser att något är fel. En överraskande tomte blir hjärtligt välkomnad av Fia och Rosen från Sinai är äntligen tillbaka där den hör hemma. 

I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw, Paloma Grandin med flera. Del 24 av 24.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning