tisdag 10 juni 2025

Ribollita, toscansk bönsoppa

Ribollita är en mustig och mättande soppa med både bönor och grönsaker. Pesto och krutonger lyfter smaken ytterligare.

4 portioner

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

250 gr morot

150 gr rotselleri

2 msk smör

5 dl vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

5 dl Kelda Mustig tomatsoppa

1 förpackning vita bönor, gärna cannelinibönor

Salt och svartpeppar

Till servering:

4 msk pesto

2 dl krutonger

1 kruka färsk basilika

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot och selleri i cmstora bitar. Fräs allt i smör i en gryta tills löken mjuknat. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka cirka 10 minuter med lock. Tillsätt tomatsoppan och sjud ytterligare cirka 5 minuter. Skölj bönorna och vänd ner i soppan. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med pesto, krutonger och basilika vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lördag i Enhörna och Södertälje