Ribollita är en mustig och mättande soppa med både bönor och grönsaker. Pesto och krutonger lyfter smaken ytterligare.
4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 gr morot
150 gr rotselleri
2 msk smör
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
5 dl Kelda Mustig tomatsoppa
1 förpackning vita bönor, gärna cannelinibönor
Salt och svartpeppar
Till servering:
4 msk pesto
2 dl krutonger
1 kruka färsk basilika
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot och selleri i cmstora bitar. Fräs allt i smör i en gryta tills löken mjuknat. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka cirka 10 minuter med lock. Tillsätt tomatsoppan och sjud ytterligare cirka 5 minuter. Skölj bönorna och vänd ner i soppan. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med pesto, krutonger och basilika vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar