Briochebröd är bakade med mycket smör och ägg. Perfekta hamburgerbröd som är riktigt mjuka och luftiga, vilket tar upp smakerna från en saftig hamburgare bra. Det går utmärk att frysa dessa bröd.
Receptet gäller för 16 stycken
25 gr jäst
3½ dl standardmjölk
2 msk strösocker
1 ägg
10 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gr smör, rumsvarmt
2 tsk salt
Till pensling:
1 ägg
Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk och socker. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt ägg. Blanda bakpulver med mjölet. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan under omrörning. Klicka ner smör och tillsätt salt. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk cirka 1 timme. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och rulla bollar. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till bullarna något. Låt jäsa under bakduk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar